Kawiarka Bialetii Moka 6 tz czarna Indukcja
Kawiarka Bialetti Moka czarna pojemność 6 filiżanek espresso 300 ml Indukcja
Niezwykła elegancja połączona z wyrazistym i oryginalnym czerwonym kolorem.
Kawiarka Bialetti Moka Induction połączenie nowoczesnego wyglądu z tradycyjną recepturą parzenia wyśmienitej włoskiej kawy. Wykonana z połączenia dwóch rodzajów materiału - aluminium i stali nierdzewnej kawiarka Bialetti idealna do zastosowania na płytach indukcyjnych oraz pozostałych kuchenkach.
- Model
- Moka Induction
- Kolor
- czarny
- Dodatkowe informacje
- gazowe, elektryczne, ceramiczne indukcyjne
Może Ci się spodobać
Dostawa w ciągu 1-2 dni roboczych
🎁 Darmowa dostawa od 500 zł
Kawiarka Bialetti Moka czarna pojemność 6 filiżanek espresso 300 ml Indukcja
Niezwykła elegancja połączona z wyrazistym i oryginalnym czerwonym kolorem.
Kawiarka Bialetti Moka Induction połączenie nowoczesnego wyglądu z tradycyjną recepturą parzenia wyśmienitej włoskiej kawy. Wykonana z połączenia dwóch rodzajów materiału - aluminium i stali nierdzewnej kawiarka Bialetti idealna do zastosowania na płytach indukcyjnych oraz pozostałych kuchenkach.
Kawiarka Bialetti Moka 6 tz czarna induction
- Pojemność : 300 ml
- 6 filiżank espresso (po 50ml)
- Materiał :Aluminium i Stal
- Przystosowane do kuchenek :
- gazowe,
- elektryczne,
- ceramiczne
- indukcyjne
Wymiary:
- wysokość 20 cm
- średnica podstawy 10,5 cm
Materiał wykonania:
- Wysokiej jakości Aluminium i Stal
- Tworzywo sztuczne rączka
Zdjęcia zostało zrobione na potrzeby tej aukcji i przedstawia wysyłany przedmiot (real-foto).
Na spodzie kawiarki Bialetti znajdują się oznaczenia do jakich kuchenek przystosowany jest dany model :
- gazowe,
- elektryczne,
- ceramiczne
- indukcyjne
Kawiarki Bialetti - sposób przyrządzenia espresso:
- Na początku należy rozkręcić urządzenie. Do dolnej części wlewamy wodę, zwracając szczególną uwagę aby nie zalać przy tym zaworka ciśnieniowego. Wskazane jest użycie wody filtrowanej lub uprzednio przegotowanej w celu poprawienia smaku i aromatu naparu i zapobieganiu osadzaniu się kamienia na kawiarce.
- Następnie do sitka wsypujemy naszą ulubioną - najlepiej świeżo zmieloną kawę. Sitko powinno zostać zapełnione w całości, lecz nie jest wskazane ugniatanie kawy. Umieszczamy je w dolnym pojemniku.
- Po wyżej wymienionych czynnościach skręcamy część dolną z górną. Następnie umieszczamy kawiarkę na źródle ciepła i czekamy kilka minut.
- Tak przygotowaną kawę możemy podać w preferowany sposób: z mlekiem, cukrem lub innymi dodatkami.
- Po ostudzeniu kawiarkę wystarczy delikatnie rozkręcić i każdy element opłukać dokładnie ciepłą wodą.