Kawiarka Bialetti Musa 10tz

218,00 zł
Brutto

Kawiarka Bialetti Musa niezwykle elegancka i praktyczna w wyrafinowanym włoskim stylu. Posiada nowoczesne i eleganckie detale, takie jak wygodna ergonomiczna rączka, ułatwiająca nalewanie i ciekawie ukształtowane uchwyty. Pozwala na jednoczesne zaparzanie 10 filiżanek kawy. Wykonana z wysokiej jakości stali  nierdzewnej odpornej na drobne uszkodzenia i zarysowania.

Ilość
Dostępny

Bialetti

Opis

Model
Musa 10 tz
Kolor
srebrny/szary
Pojemność
500 ml
Okres gwarancji
24 miesiące
Zastosowanie
gazowe, elektryczne, ceramiczne indukcyjne

Koszt wysyłki

Odbior w punkcie:

Paczka w Ruchu


czas dostawy: 4 - 6 dni roboczych
koszt: 7,55 zł brutto

Paczka48 Odbiór w punkcie


czas dostawy: 3 dni robocze
koszt: 8,99 zł brutto
za pobraniem: 12,99 zł brutto

InPost Paczkomaty 24/7


czas dostawy: 1 - 2 dni robocze
koszt: 10,99 zł brutto

Przesyłki pocztowe:

Paczka pocztowa ekonomiczna


czas dostawy: 4 dni robocze
koszt: 11 zł brutto
za pobraniem: 15 zł brutto

Przesyłki kurierskie:

Pocztex Kurier48


czas dostawy: 3 dni robocze
koszt: 13 zł brutto
za pobraniem: 17 zł brutto

Przesyłka kurierska


czas dostawy: 2 - 3 dni robocze
koszt: 14 zł brutto
za pobraniem: 18 zł brutto

Kawiarka Bialetti ze stali szlachetnej Seria Musa pojemność 10 filiżanek espresso 500 ml Indukcja

Polerowana stal Musa, jest to wysoki poziom włoskiego designu w połączeniu z wysokiej klasy technologią.

Wykonana z materiałów wysokiej jakości, nierdzewnej stali odpornej na uszkodzenia. Produkt łatwy do utrzymania w czystości.

Kawiarka Bialetti Musa 10 TZ

  • Pojemność : 500 ml
  • 10 filiżank espresso (po 50ml)
  • Materiał : STAL POLEROWANA

Wymiary:

  • wysokość 23,5 cm
  • średnica podstawy 11 cm

Materiał wykonania:

  • Wysokiej jakości polerowana stal nierdzewna
  • Tworzywo sztuczne rączka

Na spodzie kawiarki Bialetti znajdują się oznaczenia do jakich kuchenek przystosowany jest dany model :

  • gazowe,
  • elektryczne,
  • ceramiczne
  • indukcyjne

Kawiarki Bialetti - sposób przyrządzenia espresso:

  • Na początku należy rozkręcić urządzenie. Do dolnej części wlewamy wodę, zwracając szczególną uwagę aby nie zalać przy tym zaworka ciśnieniowego. Wskazane jest użycie wody filtrowanej lub uprzednio przegotowanej w celu poprawienia smaku i aromatu naparu i zapobieganiu osadzaniu się kamienia na kawiarce.
  • Następnie do sitka wsypujemy naszą ulubioną - najlepiej świeżo zmieloną kawę. Sitko powinno zostać zapełnione w całości, lecz nie jest wskazane ugniatanie kawy. Umieszczamy je w dolnym pojemniku.
  • Po wyżej wymienionych czynnościach skręcamy część dolną z górną. Następnie umieszczamy kawiarkę na źródle ciepła i czekamy kilka minut.
  • Tak przygotowaną kawę możemy podać w preferowany sposób: z mlekiem, cukrem lub innymi dodatkami.
  • Po ostudzeniu kawiarkę wystarczy delikatnie rozkręcić i każdy element opłukać dokładnie ciepłą wodą.

Zobacz także