Kawiarka Bialetti Moka Express 9tz

142,00 zł
Brutto

Jeden z najpopularniejszych modeli kawiarki włoskiej firmy Bialetti. Charakterystyczny, nie zmieniany od lat kształt, jest jej znakiem rozpoznawczym. Wykonana z wysokiej jakości aluminium oraz tworzywa sztucznego. Nie zmienia smaku, ani aromatu kawy. Jednorazowo zaparzy 9 filiżanek espresso (ilość zalecana). Rączka kawiarki  powinna znajdować się z dala od źródła ciepła. Oryginalny włoski produkt

Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie

Bialetti

Opis

Model
mokka 9 tz
Rozmiar
wysokość 25 cm średnica podstawy 10,5 cm
Pojemność
450 ml
Okres gwarancji
24 miesiące
Zastosowanie
kuchenki gazowe, elektryczne

Dostarczamy za pomocą

DOSTAWA PŁATNOŚĆ CZAS DOSTAWY
Przedpłata Pobranie
INPOST PACZKOMATY 24/7 12,49 zł - 1 - 2 dni robocze
ODBIÓR W PUNKCIE 12,90 zł 15,90 zł 2 - 3 dni robocze
PACZKA POCZTOWA 13,50 zł 17,50 zł 3 - 4 dni robocze
KURIER POCZTEX 14,00 zł 17,00 zł 2 - 3 dni robocze
LIST POLECONY 6,90 zł - 3 - 5 dni robocze
KURIER DPD 15,00 zł 18,00 zł 1 - 2 dni robocze

Kawiarka Bialetti Seria Moka pojemność 9 filiżanek espresso 450 ml

Wykonana z niezwykłą starannością, jest to wysoki poziom włoskiego designu w połączeniu z wysokiej klasy technologią.

Wykonana z materiałów wysokiej jakości, aluminium odpornego na uszkodzenia. Produkt łatwy do utrzymania w czystości.

Kawiarka Bialetti Moka 9 TZ

  • Pojemność : 450 ml
  • 9 filiżank espresso (po 50ml)
  • Materiał : ALUMINIUM
  • Przystosowane do kuchenek :
  • gazowe,
  • elektryczne,
  • ceramiczne

Wymiary:

  • wysokość 25 cm
  • średnica podstawy 10,5 cm

Materiał wykonania:

  • Wysokiej jakości aluminium
  • Tworzywo sztuczne rączka




Aby przygotować wyśmienitą włoską kawę espresso należy odkręcić dolną część kawiarki. Następnie wypełnić ją wodą, zwracając jednak uwagę na to, aby nie zalać zaworka znajdującego się wewnątrz. Woda powinna dochodzić maksymalnie do niego, nie dotykając go. Mając na uwadze względy bezpieczeństwa.

Do sitka wsypujemy kawę mieloną - oczywiście najlepsza będzie ta mielona świeżo, trochę grubiej wtedy kawa jest bardziej esencjonalna. Kawy w sitku nie powinno się ugniatać, ani ubijać. Para wodna przedostanie się przez kawę na górny poziom, tworząc aromatyczny i intensywny napar. Kawę po przygotowaniu należy zdjąć ze źródła ciepła, aby nie doprowadzić do zagotowania. Po przygotowaniu pysznej kawy, kawiarkę Bialetti wystarczy umyć pod bieżącą wodą.

Zobacz także