Kawiarka Bialetti Moka Express 6tz

96,00 zł
Brutto

Średniej wielkości  kawiarka Bialetti umożliwiająca w łatwy i szybki sposób przyrządzenie aromatycznego i smacznego espresso w Twoim domu. Stworzona z wysokiej jakości odlewu aluminium pozwala cieszyć się nienagannym, wyrazistym smakiem sporządzanego naparu. Wyjątkowo trwała i wygodna w użyciu Wykonane w niej espresso zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy kawy. Wyprodukowany we Włoszech

Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie

Bialetti

Koszt wysyłki

Odbior w punkcie:

Paczka w Ruchu


czas dostawy: 4 - 6 dni roboczych
koszt: 7,55 zł brutto

Paczka48 Odbiór w punkcie


czas dostawy: 3 dni robocze
koszt: 8,99 zł brutto
za pobraniem: 12,99 zł brutto

InPost Paczkomaty 24/7


czas dostawy: 1 - 2 dni robocze
koszt: 10,99 zł brutto

Przesyłki pocztowe:

Paczka pocztowa ekonomiczna


czas dostawy: 4 dni robocze
koszt: 11 zł brutto
za pobraniem: 15 zł brutto

Przesyłki kurierskie:

Pocztex Kurier48


czas dostawy: 3 dni robocze
koszt: 13 zł brutto
za pobraniem: 17 zł brutto

Przesyłka kurierska


czas dostawy: 2 - 3 dni robocze
koszt: 14 zł brutto
za pobraniem: 18 zł brutto

Kawiarka Bialetti Seria Moka pojemność 6 filiżanek espresso 300 ml

Wykonana z niezwykłą starannością, jest to wysoki poziom włoskiego designu w połączeniu z wysokiej klasy technologią.

Wykonana z materiałów wysokiej jakości, aluminium odpornego na uszkodzenia. Produkt łatwy do utrzymania w czystości

Kawiarka Bialetti Moka 6 TZ

  • Pojemność : 300 ml
  • 6 filiżank espresso (po 50ml)
  • Materiał : ALUMINIUM
  • Przystosowane do kuchenek :
  • gazowe,
  • elektryczne,
  • ceramiczne

Wymiary:

  • wysokość 21,5 cm
  • średnica podstawy 10 cm

Materiał wykonania:

  • Wysokiej jakości aluminium
  • Tworzywo sztuczne rączka




Aby przygotować wyśmienitą włoską kawę espresso należy odkręcić dolną część kawiarki. Następnie wypełnić ją wodą, zwracając jednak uwagę na to, aby nie zalać zaworka znajdującego się wewnątrz. Woda powinna dochodzić maksymalnie do niego, nie dotykając go. Mając na uwadze względy bezpieczeństwa.

Do sitka wsypujemy kawę mieloną - oczywiście najlepsza będzie ta mielona świeżo, trochę grubiej wtedy kawa jest bardziej esencjonalna. Kawy w sitku nie powinno się ugniatać, ani ubijać. Para wodna przedostanie się przez kawę na górny poziom, tworząc aromatyczny i intensywny napar. Kawę po przygotowaniu należy zdjąć ze źródła ciepła, aby nie doprowadzić do zagotowania. Po przygotowaniu pysznej kawy, kawiarkę Bialetti wystarczy umyć pod bieżącą wodą.

Zobacz także