Kawiarka Bialetti Moka Express 4tz

88,00 zł
Brutto

Niepowtarzalny smak bardzo aromatycznej kawy espresso. Wszystko za sprawą kawiarki Bialetti Mokka Express, w której można zaparzyć około 4 filiżanki przepysznej kawy. Tradycyjny kształt jednej z najbardziej rozpoznawalnych kawiarek na świecie sprawia, że ciepło rozprowadza się równomiernie. Powstaje z aluminium, bardzo wygodna w użyciu, zachwyca jakością. Oryginalny włoski wyrób.

Ilość
Dostępny

Bialetti

Opis

Model
mokka 4 tz
Pojemność
200 ml
Okres gwarancji
24 miesiące
Zastosowanie
kuchenki gazowe, elektryczne

Koszt wysyłki

Odbior w punkcie:

Paczka w Ruchu



czas dostawy: 4 - 6 dni roboczych
koszt: 7,55 zł brutto

Paczka48 Odbiór w punkcie



czas dostawy: 3 dni robocze
koszt: 8,99 zł brutto
za pobraniem: 12,99 zł brutto

Paczkomat



czas dostawy: 2 - 3 dni robocze
koszt: 10,99 zł brutto

Przesyłki pocztowe:

Paczka pocztowa ekonomiczna



czas dostawy: 4 dni robocze
koszt: 11 zł brutto
za pobraniem: 15 zł brutto

Przesyłki kurierskie:

Pocztex Kurier48



czas dostawy: 3 dni robocze
koszt: 13 zł brutto
za pobraniem: 17 zł brutto

Przesyłka kurierska



czas dostawy: 2 - 3 dni robocze
koszt: 14 zł brutto
za pobraniem: 18 zł brutto

Kawiarka Bialetti Seria Moka pojemność 4 filiżanki espresso 200 ml

Wykonana z niezwykłą starannością, jest to wysoki poziom włoskiego designu w połączeniu z wysokiej klasy technologią.

Wykonana z materiałów wysokiej jakości, aluminium odpornego na uszkodzenia. Produkt łatwy do utrzymania w czystości.

Kawiarka Bialetti Moka 4 TZ

  • Pojemność : 200 ml
  • 4 filiżank espresso (po 50ml)
  • Materiał : ALUMINIUM
  • Przystosowane do kuchenek :
  • gazowe,
  • elektryczne,
  • ceramiczne

Wymiary:

  • wysokość 18 cm
  • średnica podstawy 9 cm

Materiał wykonania:

  • Wysokiej jakości aluminium
  • Tworzywo sztuczne rączka




Aby przygotować wyśmienitą włoską kawę espresso należy odkręcić dolną część kawiarki. Następnie wypełnić ją wodą, zwracając jednak uwagę na to, aby nie zalać zaworka znajdującego się wewnątrz. Woda powinna dochodzić maksymalnie do niego, nie dotykając go. Mając na uwadze względy bezpieczeństwa.

Do sitka wsypujemy kawę mieloną - oczywiście najlepsza będzie ta mielona świeżo, trochę grubiej wtedy kawa jest bardziej esencjonalna. Kawy w sitku nie powinno się ugniatać, ani ubijać. Para wodna przedostanie się przez kawę na górny poziom, tworząc aromatyczny i intensywny napar. Kawę po przygotowaniu należy zdjąć ze źródła ciepła, aby nie doprowadzić do zagotowania. Po przygotowaniu pysznej kawy, kawiarkę Bialetti wystarczy umyć pod bieżącą wodą.

Zobacz także